2003, het jaar dat dit blog begon…

2003 is het jaar dat ik mijn eerste digitale camera kocht, een ommezwaai in mijn vrijetijdsbesteding zou het worden. De eerste digitale camera was echt een prutsding geen EXIF info en je kon in de camera niet eens de tijd en datum instellen.

We zijn toen op vakantie geweest naar Albufeira, een weekje in het voorjaar. Het jaar ervoor in 2002 zijn we ook in Portugal geweest en het toen zo verschrikkelijk druk. Dat we nu toch maar is zijn gaan kijken hoe het er allemaal uitzag als het niet zo druk was… Een stuk leuker om er dan rond te lopen.

De zomer van dit jaar zijn we voor het eerst naar Griekenland gegaan. We zijn viertien dagen naar Kalamaki op het eiland Zakynthos geweest. Een hele leuke vakantie lekker rustig daar we zaten vlak bij het vliegveld en aan het beruchte schildpadden strand. Ik had net een nieuwe 3 megapixel digitale camera gekocht, een Canon. Voor die tijd een prima ding ik wist toch niet hoe die werkte. Ik heb zelfs nog van die waterdichte kartonnen doosjes camera’s gekocht om onderwater foto’s te maken van de vissen die daar rond je benen zwommen.

Tijdens deze vakantie ben ik mijzelf er heel erg bewust van geworden dat het vastleggen van leuke momenten wel erg belangrijk is voor de in de toekomst. Als voorbeeld neem ik maar de Elvis die daar in een café optrad, mijn geheugenkaartjes die ik bij me waren vol en ik kon geen nieuwe kopen daar maar ik wilde wel Elvis vastleggen voor later. Ik heb ergens iets weggegooid en ik kon weer. Hierdoor ik ben er inmiddels achter dat het zo leuk is om nog is dingen terug te kijken. Ook de overige foto’s van 2003 zijn gewoon grappig om soms nog is terug te zien in deze blog.

Waar ik toen werkte, Van der Arend, werden altijd thema feesten gehouden. Dit jaar een thema bejaard. Het is wel grappig z’n zeventien jaar later lijkt mijn haar in het echt wel op de foto’s van toen. Grappig alleen Marja is nog niet krom geworden.

De foto’s zijn allemaal gemaakt in 2003 en ik heb zeventien jaar later voor 2003 er een verhaaltje bij getikt. Op dit moment is het 27 juli 2020. Ik heb besloten als mijn gehele fotoverzameling is overgezet van Flickr naar deze site ik ook zo af en toe is een verhaaltje bij de leuke dingen ga tikken. Ik weet van het meeste nog wel wat het is geweest.