10 KM Duinenmars gelopen

Na een jaar of lang geleden en om precies te zijn 9 april 2011 hebben we besloten om vandaag weer eens de duinenmars te gaan lopen. Dit natuurlijk omdat we met de Fit in 50 dagen club best druk aan de wandel zijn geraakt. Dussss.

Vanmorgen vroeg op eerst eventjes de Formule 1 van Japan kijken die om 7:00 uur precies van start ging. Na de eerste crash maar even ons lieven kleine hondje gaan uitlaten en ja toen ik terug kwam reed de boel weer lekker rondjes. Onder de wedstrijd lekker een ontbijtje genoten en na het afvlaggen snel de douche in. Max heeft 3000 ronden aan kop gereden een record hoorde ik nog.

We hebben de keus om te lopen naar Kijkduin, de bus en de fiets. We hebben voor de fiets gekozen. Het is al weer even geleden dat ik heb gefietst maar ik verleer het toch niet. Keihard die elektrotrapper van Marja zoektrappen. haha lol hoor. We zijn met een klein kwartiertje op de plaats des onheils. De incheck van de Duinenmars.

Omdat we rond 10 uur daar zijn is het nog niet zo heel druk. We worden geholpen door een vinger tikker Jan, ik vergeet hem nooit meer, erg precies ambtelijk en geen emotie. Ik wil altijd wel ff een grappie maken maar daar was Jan, volgens zijn naambordje, totaal niet van gediend. Het controleren van je inschrijving voor de duinen wandel is een serieuze bezigheid hoor.

Nadat we onze startbewijzen van meneer Jan in ontvangst hebben mogen nemen is het zover we gaan van start. Eerst even onszelf door het leger heen worstelen die gaan ook lekker duinenmarsen vandaag. Horloges in de aanslag en de boel opnemen. Het is heerlijk weer en echt een moment om lekker door de duinen heen te lopen. Onderweg komen we het zingende leger ook nog tegen. Een geweldig gezicht.

We sjokken op ons gemakkie door de duinen en binnen een uur zijn we bij de knipcentrale naast lijn 12. Daar waar we vroeger naar het strand gingen. En vangen we de terugloop aan. En aan het einde van de rit nemen we onze medailles in ontvangst. Die van 2011 ziet er hetzelfde uit. mmmm

Wat me wel opviel dat als je weer tussen de 5km lopers terecht komt de paden gelijk dichtslibben van de niet doorlopers en die hebben ook vergeten een batterij in hun hersenstam te stoppen en lopen mat dat bord voor hun kop. Maar ach daar leven we inmiddels ook al een jaar of 10 in. Het zal wel weer is veranderen (hoop ik)