Fotograaf

In deze categorie een overzicht van fotografen waarvan ik les gehad heb, een lezing van heb bijgewoond heb, een portfolio bespreking heb gehad of gewoon omdat ik deze fotograaf zeer waardeer.

Ellen Brouwers

‘Kunst hoort bij iedere opdracht’.  Bij ieder opdracht ga ik me verdiepen in de historie van de betreffende plek. Het ontwerp krijgt hierdoor altijd een persoonlijk karakter. Ik vind het belangrijk de geschiedenis te verbinden met het heden.
Mijn glaskunst leent zich hier in het bijzonder voor en heeft bewezen een sterkte toevoeging te zijn in oude en nieuwe gebouwen. 


Erik Klein-Wolterink

Ik bouw met beelden, maak visuele biografieën, in de vorm van fotomontages en stop-motion films. Mijn werk is in de basis documentair, maar lijkt door beeldcombinaties strijdig met de werkelijkheid. Daarin zit voor mij een interessante paradox. Ik streef als een cartograaf naar objectieve totaalbeelden. Dit bereik ik door keuzes te maken, die per definitie juist subjectief zijn.


Jan-Dirk van der Burg

Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert, filmt, maakt fotocomedy en is de huidige Fotograaf des Vaderlands. Jan Dirk van der Burg herschikt zijn portfolio én de wereld in zijn laptop en komt met verbijsterende resultaten. Het begrip diashow naar een nieuwe dimensie. Als je bent uitgelachen, is je blik op de mensheid nooit meer hetzelfde.


Jorgen Janssens

Mijn specialiteit is het vastleggen van de veranderende omgeving. Hiervoor volg ik renovaties, verbouwingen en veranderingen in het kader van de stadsontwikkeling. Daarnaast fotografeer ik ook evenementen voor het Stadsarchief van Breda zodat het visuele geheugen van de stad up to date blijft.


Marina Murasheva

Geïnspireerd door oude meesters uit de Gouden Eeuw, Caravaggio en Griekse Mythologie. Fotograferen van portretten, beauty en stillevens, samen met mode-editorials. Werken met natuurlijk licht en flits in studio en op locatie.


Peter de Krom

Voor het maken van vrij werk verhuisde ik in 2010 voor vijf jaar terug naar Hoek van Holland. Een eigenaardig Rotterdams dorp dat 30 kilometer verwijderd ligt van het stadhuis en wordt omsingeld door het Westland. Het is een plek die ik nooit heb begrepen, ondanks 25 jaar ervaring als ‘Hoekenees’.


Peter van den Kerkhof

Welkom op de website van Peter van den Kerkhof Fotografie. Dankzij 30 jaar ervaring ben ik een echte allround fotograaf.  Opdrachtgevers die kwaliteit en service belangrijk vinden zijn van harte welkom!

 


Ramon Mangold

Ramon Mangold (1980) studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de kunstacademie te Breda; St. Joost. Gedurende deze studie verdiepte hij zich tevens in (kunst)filosofische vakken aan de faculteit wijsbegeerte van de UvT.  Na het afronden van zijn opleiding is hij actief binnen de documentaire- en journalistiekefotografie.
Hiernaast houdt hij zich bezig met pop- en concertfotografie.


Ron Magielse

Na zijn studie was hij geruime tijd werkzaam in verschillende disciplines binnen de fotografie, van autonoom tot commercieel. Van zijn hand verscheen zowel bedrijfsdrukwerk als in eigen beheer  uitgegeven vrij werk. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk toegelegd op journalistieke en documentaire fotografie. Hij publiceert in dagblad BN/De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en de PZC.


Rudi Huisman

Meer dan drie eeuwen en vele technologieën zijn doorgegeven nadat Rembrandt zijn beroemde schilderijen maakte in de 17e eeuw, de Nederlandse Gouden Eeuw. Toch is Rembrandts manier van lichtgebruik beroemd en gebruikt door veel moderne kunstenaars. Onder hen fotograaf Rudi Huisman. Huisman staat bekend om zijn portretten uit de Gouden Eeuw.


Sander van der Wel

Fotograferen gaat bij mij om gevoel. Het is voor mij belangrijk dat een foto een bepaald gevoel uitstraalt. Tijdens het maken van de foto is dit gevoel al aanwezig. Niet alleen het eindresultaat vind ik belangrijk, maar vooral ook de weg ernaartoe. Ik vind het een uitdaging om alle elementen om een goede foto te maken, precies goed te krijgen.


Tom Meerman

Ik fotografeer. Ik praat over fotografie. Ik zet mensen aan om te fotograferen. Foto’s zijn beelden van fotografie zoals woorden dat zijn van taal!


Ton Hendriks

Ik maak eigen portretseries over documentaire onderwerpen. Onder andere: Global Street Child, over straatkinderen wereldwijd.  Ik heb een leerboek geschreven over fotografie, voor cursuscentra en academies, met de titel: Beeldspraak, over de fotografie als visuele communicatie.


Wigo Worsseling

Wigo Worsselingis een Urban Explorer en is altijd op zoek naar vergane glorie; een oud pand waarvan de buitenkant schreeuwt om binnen te worden verkend en gefotografeerd. Is het verlaten? Mag ik naar binnen? Is het veilig en zonder enige bewaking? Er wordt een ingang gevonden, niets wijst op de aanwezigheid van mensen.


ajax-loader