Alien-Style

Waar ben je:

Dit is wel een grappige oefening, ik denk dat iedere cursist zal beginnen met zoiets als ik ben bezig met oefening 3 van les 3 van de cursus Creatief Schrijven van N.T.I. net als ik op dit moment.

Ik hang lekker thuis op de bank, het is nog kerstvakantie en ik probeer mede door deze cursus te herstellen van mijn burn-out die ik in een jaar of 13 heb opgelopen, Ik heb van onze bank een soort van leefkuil gemaakt, ik zit met twee kussens in mijn rug ter ondersteuning omdat ik anders verga van de pijn in mijn rug. Naast mij op het derde kussen op de bank ligt onze super lieve poes Obelix te genieten van alle aandacht die zij krijgt. Waar onze gitzwarte Asterix momenteel is weet ik niet, ik vermoed op bed. Naast me tussen mij en Obelix in ligt een sprei, gekocht bij IKEA, Lekker knus en lekker warm als je TV kijkt. Obelix ligt op haar rug aandacht te vragen en aan het puntje van haar staart te likken die ze met haar voorpootjes vasthoud,

Verder ligt er rechts van me de afstandsbediening van de Ziggo decoder die ook de TV kan bedienen. Links achter me ligt mijn telefoon die zo af en toe bromt omdat die een berichtje ontvangt. Mijn telefoon ligt samen met een heerlijke pen die ik tijdens een cursus op mijn werk heb gekregen op mijn N.T.I. todo boekje, die gebruik ik met regelmaat en zorgt voor minder drukte in mijn hoofd.

Ik ruik zelf nog een beetje naar slaapkamer en zit ook nog ik een oud versleten t-shirt en mijn pyjamabroek. Aan mijn voeten zitten een paar half opgetrokken sokken. Op de hoek van de bank staat mijn Google speaker te luisteren tot ik hem roep.. Vandaag niet Google. Naast mijn voeten die op tafel liggen staat een heerlijk kopje zwarte koffie geurig en uitdagend te wachten tot ik die ga opdrinken. Tja de salontafel is een rommeltje een open brillen koker en nog een bril liggen erop. Mijn beide cursusboekjes liggen opengeslagen op tafel, ik ben er druk mee. Verder een flesje halfvol met water staat er en op de achtergrond staat SKY-radio zachtjes aan op m’n soundbar onder onze flatscreen TV.

Naast de TV staat een grote glazen vaas met daarin een groot kleurrijk droogbloemen boeket en een flesje met daarin een uitgedroogd plantje, wat Marja vergeten is water te geven. Erg creatief heeft zij die als een Aloë vera uitziende plantje in de watten gestopt nu lijkt het nog heel wat. Voor het droogbloemen boeket staat een beeldje, gemaakt door onze oude buurvrouw van de Pharos-flat, van een abstract mannetje en vrouwtje waarvan het lijkt alsof het mannetje het vrouwtje haar ten dans vraagt Het vrouwtje heeft een wijde zilverkleurige jurk aan en het mannetje is gekleed in een zwarte broek en een wit overhemd met zwarte uiteinden aan de kraag en de half lange mouwen. De kleding is geschilderd op de klei.

Het licht in de woonkamer staat nog aan het is vandaag een donkere dag en het is echt saai weer buiten. Buiten hoor ik zo af en toe wat zwaar verkeer rijden. Auto’s hoor je eigenlijk nooit zolang de ramen dicht zitten.

Zo af en toe kijk ik is op de klok die naast de woonkamer deur hangt, het is een hele leuke klok die ik heb gekregen voor de inzet van de bewoners vereniging van de Pharos flat waarin wij met veel plezier hebben gewoond. Als ik naar die klok kijk zie ik vijf grote fotolijsten van ieder 1 meter breed en 70 centimeter hoog hangen. In drie van die lijsten zitten ieder negen foto’s van mijn examen van de School voor Fotografie en de de andere twee lijsten zitten een foto van de zonsopkomst op een boeren pad in Beers in Noord-Braband en de andere lijst is voorzien van een foto van de super lieve en leuke hondjes Jazz en Blues die van Iris is en Jazz is van ons maar helaas door kutje Iris ontvoerd, verderop op deze site staat daar veel meer over.

In de drie lijsten met de examenfoto’s erin moet ik is andere grote foto’s hangen denk ik regelmatig als ik daar naar kijk, Dat examen is geweest, dat is al weer bijna drie jaar geleden. Maar welke foto’s dat ben ik nog is aan het uitzoeken en zie ik nog wel is.

Verder is dit gewoon een woonkamer met een keuken erin en niets bijzonders. Ik heb hier ca. een half uur over geschreven, ik denk wel voldoende voor nu.

Als je dit verhaal laat lezen aan iemand in bv 1965 dan snapt die er ook niets van die denkt inderdaad ik heb met een Alien te maken, Pharos flat, Soundbar, Ziggo, Google Speaker, decoder, burn-out, flatscreen TV, SKY-radio. Ik zou zeggen Scotty Beam me Up…