Experimenteer

Deze opgave is wel grappig namelijk schrijf 10 minuten op een computer en schrijf 10 minuten op papier en omschrijf hoe het voelt om met pen en schrijven te schrijven. Voor mij wordt dit en enorme uitdaging omdat ik volgens mij een stukje fijne motoriek mis om met een pen lang te schrijven of ik ben linkshandig maar omdat men vroeger een pn in mijn rechterhand heeft gedrukt ben ik halfbakken rechtshandig, ik weet het niet. maar voor mij is dit wel een dingetje ik heb dat opschrijfblok zo lang mogelijk van me afgehouden.

10 minuten schrijven over een computer.

Je drukt de computer aan door op de aan en uit schakelaar te drukken en hem in sommige gevallen even kort ingedrukt te houden. Je hoort wat ventilatoren starten en je hoort met een soort klik en een hoog toontje de harde schijven opstarten.

Zodra de zogenaamde BIOS Basic Input Output System is geladen geeft dit ding een piep, dit was al zo in 1980 en niemand heeft ooit verzonnen om dat niet meer te doen, ook niet met de UEFI BIOS van tegenwoordig het ding doet piep. Hierna worden de videokaart, de hardeschijf controller en de USB controllers geïnitialiseerd. Na die irritante piep wordt het geheugen geteld,

De computer wordt gestart en kijkt op de in de BIOS opgegeven primaire harde schijf, tegenwoordig vaak een SSD schijf vanwege de opstart snelheid, of er een besturing systeem aanwezig is en zal vervolgens de BOOT-sector laden en pogen hiervan de computer op te starten.

Als er bijvoorbeeld Windows 10 op de computer is geïnstalleerd zal de computer eerst een boodschap van de videokaart en het moederbord van de computer laten zien en daarna afhankelijk van de instellingen van de computer een samenvatting van wat er allemaal in het apparaat zit. Ik zelf zet zoveel mogelijk van die boodschappen uit omdat het ook simpelweg je computer opstarttijd verlengd.

Bij mijn computer komt er nu een cirkel van puntjes te voorschijn wat rond draait en daarna de blauwe Windows 10 vlag op een zwarte achtergrond. Na enkele ogenblikken is de computer klaar voor gebruik, ik kan inloggen met mijn vingerafdruk, lekker makkelijk en een uniek kenmerk.

Na enkele ogenblikken is het systeem klaar voor gebruik er worden op de achtergrond nog wat zaken geladen als mijn back-up, online back-up virusscanner, printer instel programma’s, scanner software en nog wat van dat soort noodzakelijke programma’s en gegarandeerd als ik ernaar kijk zie ik dat de Renault R-link software en de Tomtom software van mijn horloge wat ik niet meer heb ook geladen worden grrr ik moet die dingen uitzetten.

Ik zit dit stuk lekker op mijn laptop te schrijven terwijl ik in de woonkamer op de bank zit. Ik zet het allemaal gelijk op een website online. De computer die ik net beschreef is mijn computer in m’n kantoortje om foto’s op te bewerken en dat is nog net wat verslaafder dan schrijven dus heb ik die twee voor nu nog even gescheiden gehouden.

Dan ga ik nu pogen 10 minuten wat op papier te krassen maar ik blijf op de bank zitten en ik ga opschrijven hoe het is. Hierna tik ik het over in dit document, Ik zie er tegenop.

Deel2 handgeschreven:

Ik moet 10 minuten schrijven over hoe het voelt om mop papier te schrijven. Net was het 22:01 dus exact om 22:11 sop ik ermee. Ik schrijf hetzelfde als dat ik op mijn laptop op de bank tik dus met een schrijfblok op mijn schoot.

Wat mij al direct opvalt is dat ik geen 47 tikfouten per minuut maak en het getik op het toetsenbord is weg. Maar ik heb ook al kramp in mijn had en ik weet ook dat ik dit niet leuk vind om te doen.

Misschien geeft schrijven op papier wel meer concentratie en voldoening maar zoals ik al zeg ik vind het niets. Ik zie blauwe kriebels op deze bladzijde staan. Misschien scan ik het wel en zet ik deze bladzijde of misschien wel twee en zet ze als bewijs op mijn site dannny.nl.

Ik ga dit straks of misschien morgen wel overtypen als ik het nog kan lezen maar dat denk ik wel.

Voor nu ben ik vijf minuten onderweg en heb bijna een bladzijde vol geschreven. Ik vind het niet prettig om te doen.

Gelukkig komt er even een kat op visite voor een aai.

Bladzijde twee ik heb mijn opschrijfboek op tafel gelegd omdat ik toch benieuwd ben hoe dit voelt de kramp blijft hetzelfde.

Ik geloof best als je een lekker handschrift hebt het misschien prettiger is om te schrijven met pen en papier maar ik weet zeker en wist het ook al van vroeger dat ik het niets vind.

Nog 1 minuut te gaan dan kan ik dit epistel in mijn laptop zettten en ga ik dit even scannen.

Sorry cursus ik moet zeggen ik typ nog liever op mijn telefoon.

#einde verhaal.

Dit was de transcriptie van onderstaande bladzijden

Print Friendly, PDF & Email