Wat kun je niet missen

Over dit onderwerp heb ik wel even moeten nadenken. Alles wat mij dierbaar is is in principe te vervangen als ik het zou moeten afstaan. Zonder laptop of computer zou ik deze cursus niet kunnen doen maar is het dan dierbaar, nee. Ik zou trouwens ook de opdrachten met pen en papier kunnen uitvoeren dus daarmee is die computer niet zo belangrijk meer.

Ik ga er vanuit dat deze opdracht wel een ding omvat en niet en dier. Dan zou ik namelijk toch snel denken aan mijn ontvoerde hondje Jazz. Ik ga dus van een ding uit. Wat ik absoluut niet zou willen afstaan in mijn Camera een dikke Nikon D500 en het liefst compleet met: het 16-80mm objectief battery pack en camera-strap om hem verantwoord over mijn schouder te dragen in plaats van pijnlijk om m’n nek.

Deze camera compleet zoals beschreven is groot, zwaar, zwart met een rood randje en klinkt als een uzi als hij in zijn snelste stand fotografeert. Maar maakt prachtige foto’s met eigen D500 karakter en ook de beeldruis is heel karakteristiek voor deze camera.

Vooral deze camera is mijn lust en leven ik kan er dagen mee op pad gaan en vergeet de tijd. Deze camera is ook de reden dat ik aan deze cursus ben begonnen. Ik wil al heel lang een echt BLOG kunnen schrijven en dan ook dat het boeiend is om te lezen. Ik heb met deze camera al heel wat zeer mooie foto’s gemaakt. Ik zeg niet dat het met een andere camera niet zou lukken maar dit is wel een topper in zijn klasse.

Zonder deze camera zou ik mijn creatieve ziel niet kunnen uiten en zo ik een stug leger bestaan hebben.

Als deze camera zou moeten afstaan ben ik een deel van mijn leven kwijt, ik zou dan denk ik niet zo snel meer even een weekend weggaan. Ik kan natuurlijk ook met een andere camera fotograferen maar die heb ik bij wijze van spreken niet. Mijn tripjes zullen dus een stuk minder leuk worden. Ik heb wel is in een bos waar een verscholen dorp is foto’s met een telefoon gemaakt, sorry dat is het dus niet geworden. Lang leve de hoge ISO van een D500.

Voor dit onderwerp ben ik uitgegaan van mijn camera, ik zou het ook kunnen omschrijven als ik kan mijn camera niet missen maar ik denk dat Het nu wel leuk is om is de specificaties van deze camera op te zoeken en wat reviews erover te lezen. Ook erg interessant om te lezen is het verkoop praatje van Nikon, het is net of je een fles wijn koopt maar dan een hele dure…

Print Friendly, PDF & Email