Jouw lichaam

Grappig om een kwartier over jezelf te schrijven.

Ik ben Danny de Jong, een man van 56. IK ben ca. 1 meter 93 lang weeg ca. 100 kilogram en heb een bierbuikje waarop ik niet trots ben maar ach. Ik heb kort grijs haar. Grijsblauwe ogen en mijn neus is een beetje scheef waardoor ik slecht door mijn neus kan ademen en ik vaak verkouden ben. Ik heb niet echt volle lippen eigenlijk staan die een beetje naar binnen of zo. Mijn tanden en kiezen zijn gelig, ik heb wel van naturen een keurig recht gebit, vroeger heb ik nooit een beugel of zo gehad ik ben wel erg schoon en zuinig op mijn gebit. Ik moet meestal 1x per 2 jaar maar naar de mondhygiëniste en dat is weer keurig.

Ik heb wel een prominent aanwezige kin. Op mijn kin heb ik aan de linkerkant een groot lelijk litteken. Dit litteken is gekomen door een hele grote puist die ik vroeger heb gehad en die deed z’n pijn dat ik die met mijn duimnagel heb opengesneden. Momenteel zit er op mijn gezicht een ongeschoren baard of stoppeld van een dag of drie. Wel grappig ik hem me vorig jaar voor het laatst geschoren en dat is echt waar maar het is vandaag 2 januari en 30 december heb ik voor het laatst mijn kin geschoren.

Aan de zijkant van mijn hoofd zitten mijn chipppies ofwel mijn oren. Deze zijn prima in orde ik blijk het gehoor te hebben van iemand van 35 jaar. Er zit een heel klein dipje in de toonhoogte van een elektrische gitaar volgens de gehoorspecialist.

Verder lijken al mijn zintuigen goed te werken. Misschien is mijn reuk het slechtst.

We zakken af naar mijn nek. Een pijnlijk deel van mijn lichaam. Mijn nek is door een verkeerde houding een beetje krom net als mijn schouders. IK heb een hernia in mijn nek en die heeft in het verleden erg veel pijn gedaan. Maar door fysio en b,s,r, is dit allemaal houdbaar het zit er maar het gaat. Mijn schouders hangen een beetje krom naar voren waardoor mijn buik ook een beetje boller wordt Ik heb een redelijk brede borstkas en schaam me er verder niet voor. Ik heb wat borst en buikhaar, onder mijn armen hark ik de haren altijd weg dat vind ik goor maar op mijn buik en borst vind ik het een raar gezicht dan ben ik net een varkentje of zo.

Tja mijn rug en schouders geven regelmatig pijntjes waar ik wel is knettergek van word. Ik zal er denk ik mee moet en leren leven. Mijn ellebogen onder en boven armen zijn gewoon standaard niets geks ook licht behaard. Mijn handen zijn relatief groot en redelijk sterk. Ik heb aan beide handen heel kenmerkende hamer duimen die mij direct identificeerbaar maken. Ik heb veel pijn aan mijn ellebogen en vingers. Voorals aan de linkerkant is het vaak pijnlijk.

Ik heb een prima kont al zeg ik het zelf. Mijn voorkant op die hoogte is volgens zeggen landelijk gemiddeld en doet het prima. Ook daar gaat de hark regelmatig overheen, ik vind haar daar goor. Verder door naar benden, het kwartier dingt. Mijn heupen doen vaak zeer, dit en mijn knieën en de andere pijntjes hebben misschien een psychische oorzaak en dit wordt binnenkort onderzocht, het is geen reuma of fibromyalgie.

Mijn benen zijn stevig en redelijk gespierd. Mijn knieën doen ook vaak zeer. Mijn voeten zijn maat 43 a 44 dus niet al te groot. Wel heb ik continu kramp in mijn tenen en dit is zeer hinderlijk ik kan er niet normaal mee lopen.

Ik heb op mijn lichaam gen littekens van medische ingrepen wel op mijn handen en armen wat littekns van onvoorzichtig klussen. Op mijn linker hiel heb ik 2 littekens van glas toen ik is als kind in een sloot stapte.

Mijn lichaam in 17 minuten.