Billen Bloot

Dit is wel een grappig onderwerp. Ik heb diep zitten nadenken ik schaam me eigenlijk nooit ergens voor, het boeit me nooit zo wat een ander ervan vind wat ik doe. Ik kan hier allemaal lul verhalen gaan ophangen van ik zou het in het diepste geheim met een ander willen doen maar waarom ik heb die behoefte niet ik, ik heb mijn Marja en met het doen zit het wel snor. We hebben onze eigen dingetje met seks dus daar hoef ik me zeker niet voor te schamen.

Voordat ik aan dit hoofdstuk begon heb ik eerst de opdrachten gelezen, zo kan ik wat gerichter lezen en proberen te begrijpen wat de bedoeling is. Ik zag dat ik iets moest schrijven over obsessies en heb daar eigenlijk het meest over nagedacht. Ach waar schaam ik me voor daar kom ik wel uit dacht ik. Helaas niets is minder waar, net als het onderdeel van de vorige les “was is je dierbaar” en dan als ding heb ik ook over dit onderwerp wel even moeten nadenken, maar ik ben eruit!

Ik schaam mij enorm voor mijn verliefdheid en houden van wat ik gehad heb met Iris, mijn Obsessie nummer 1, Ik schaam mij vooral te Ik tegenover mijn lieve Marja maar ook tegenover mijn vrienden, familie en collega’s. Ik heb nooit geweten hoe blind ik ben geweest. Sinds ik mijn verhaal over haar heb opgeschreven hoor ik steeds meer mensen die wel zagen dat ik als een loops hondje achter die dikke prop aan liep. Ik zag het echt niet.

Het meest frappante vind ik nog wel onze oude buurman Rijk die heeft mijn boekje gelezen op mijn andere website, die heeft die Iris nooit meegemaakt, nooit ontmoet maar alleen foto’s van ons op Facebook gezien. Zijn vraag na het lezen van mijn boekje was: “Danny, hier heb je een spreekwoord voor weet jij welke?” Ik had geen idee en hij tikte: “Liefde maakt blind!”. Ik heb er over nagedacht en hij heeft helemaal gelijk. Iedereen om me heen had commentaar op die rooie en ik vond het allemaal maar niet waar en het was allemaal niet zo.

Mijn moeder was ook wel geweldig toen mijn fijne vriendschap met dat kreng geklapt was. Jij hebt een hekel aan geluid. Dat mens loopt te schreeuwen door je huis, loopt te sloffen en jij hoort het niet… tja liefde maakt niet allen blind maar ook doof denk ik nu. Als mijn Marja de waterkraan opendoet begin ik te brommen hé.

Ik kan hier nog heel veel voorbeelden gaan opschrijven maar ik denk dat Rijk de spijker echt precies op z’n kop heeft geslagen. Ik vond vriend Gert en mijn Collega Yvette ook keihard met hun mening maar zo is het wel voldoende.

Ik heb ervan geleerd ik schaam me ervoor, vooral voor Marja, die heeft het allemaal maar moeten aanzien en slikken.

Danny,

Print Friendly, PDF & Email