Dagboek oefening

Voor de eerste oefening gebruik ik mijn dagboek die ik al bijhield en ik neem daarvoor de week van 8 tot en met 14 december 2019 met als titel:

Een Weekje Lanzarote

Eerst even de inhoud van mijn Facebook bericht

Omdat het wel even nodig is om wat zonnestralen op te lopen heb ik besloten om m’n zelf is lekker te verwennen met een weekje All-inclusieve. Ik was nog nooit helemaal allen weggeweest op vakantie, nog nooit alleen gevlogen en nog nooit All-inclusieve. Ik heb het beleeft.

Het was een heerlijk weekje. Mijn overbuurman Fock Fock die pas om 17:00 uur wakker werd waar ik overigens reuze om gelachen heb die hield heel veel van zijn vrouw en die had met haar twee kindjes een prachtige vakantie zonde Fock Fock…

Ik ben lekker twee dagen gaan wandelen en een vulkaan opgelopen maar dan kun je net meer naar beneden. Dus ik ben halverwege teruggegaan. Het maanlandschap of Mars landschap had ik al gefotografeerd.

Daarna lekker 3 dagen een auto laten komen en het eiland verkend…. nou dat heb ik gedaan. Ongeveer 350 km gereden op het mooie en o zo eenzame Lanzarote. Wat ziet dat er geweldig uit . Die hoge golven, die zwarte Woestijn en prima wegen om overheen te rijden.

Omdat het All-inclusieve mij soms te veel werd qua herrie en 30×2 meter eten ben ik lekker 2x in El Gulfo gaan eten. Ik moet zeggen ik snap nu wel dat als je vooraf wilt weten wat het kost ga op deze manier op vakantie maar helaas de smoetsies met je wel los afrekenen. maar die had ik toch niet nodig.

ik heb een onwijs gave week gehad. Ik heb m’n boekje lekker gelezen en heb prima geslapen! Ik ben ervan opgeknapt.

Kant tekening 2x vertraging en op de terug weg een bonus zit in het vliegtuig 11 uur instappen en om 14 uur vertrekken maar ach in plaats van 4 uur en 20 minuten was de vlucht slecht 3 uur en 40 minuten.

Alles bij elkaar ben ik ervan opgeknapt, Op naar de feestdagen en strijdlustig ben ik terug!!

Zondag 8 december 2019

Heel goed geslapen. Ik sterf wel van de pijn in mijn rug en m’n voeten willen niet.

Beetje opschieten vandaag.

Helaas het vliegtuig was stuk dus moest er een andere komen en daardoor wel een uur vertraging. Maar ach de vlucht was 3:55uu en men dacht 4:20 uur dus dat viel weer mee.

Nog nooit alleen op vakantie geweest, nog nooit alleen gevlogen, nog nooit all-inclusive gezeten en het bevalt me wel de eerste dag. Alleen die vreetschuur pfffff

Even wat gegeten een mini biertje genomen en een paar pinten gehaald voor in m’n hut pilletje erbij en slapen.

Wat vond ik leuk vandaag:
Alles!!!

Maandag 9 december 2019

Gooooooood morning dagboek.

Goed geslapen 1x wakker geworden en nog een keer om even op te staan.

Ge-ontbeten in die vreetschuur tis echt niet mijn ding maar goed. Alles ziet er prima uit.

Even een wandelingetje gemaakt om te kijken hoe alles er hier een beetje uitziet. Het heeft wel wat al die lava bonken.

Ik ga nog even een bakkie nemen en wacht op de hostess. Een auto besteld en een gezellig praatje met de hostess gehad. Zij heeft me wat leuke plekjes laten zien om naar toe te gaan als ik woensdag een auto heb.

Verder een prima dag gehad. 17 km gelopen volgens google maps. Een vulkaan een stukje beklommen en naar de lange dunne vuurtoren gelopen. Om ongeveer 4 uur was ik weer terug. Een biertje gedronken en mijn foto’s online gezet. Een beetje met Rijk zitten tikken die had nog een leuk idee voor mijn boekje. Dit kun je bij de stichting levensloop laten checken op taalgebruik en er dan een bokje van laten drukken.

Nog even in de zon gezeten maar het werd al snel frisjes. Nog even mail gekeken daar zat een brief in van DAS dat zij niet van plan zijn om de stichting NDG aan te pakken.

Na het eten ben ik een beetje triest geworden ik denk door die brief. Maar goed ik ben een uurtje in slaap gevallen en keek erna weer naar mijn mail en weer een mail van DAS en nu een brief voor die rooie trut en die maakte me weer wel vrolijk die kan gewoon m’n hondje straks terugbrengen hahahaha

Na nog een pintje en wat pillen gaan slapen.

Het is maandag…….

Wat vond ik leuk vandaag:
Behalve een huilbui alles!!
Het leukste vandaag:
Lekker buiten met m’n camera op stap!

Dinsdag 10 december 2019

Een maand een dagboek…. op de site van Therapieland.

Kut geslapen laat in slaap gevallen en vroeg wakker. Het valt me heel erg op dat ik met wakker worden gister en vandaag erg weinig pijntje heb.

Vroeg even mijn mail bekeken. De definitieve brief voor Iris zat in de mail. Die klapt morgen uit elkaar.. ff voor mijn lol dan stuur ik haar ook nog een rekening voor het gebruik van mijn foto op haar website en stuur ik een mail dat ze d’r troep moet komen halen.. Natuurlijk heb ik haar ook weten te blokkeren op Facebook nu ben ik incontrol. Heerlijk!!!

’s Morgens de helft van mijn boekje Ik kan denken/voelen wat ik wil gelezen. Lekker in het zonnetje. Er staan wel herkenbare dingen in. zoals snellopen en vooral een ding tegelijk doen. Ook in de lijstjes staan veel van dit soort herkenbare dingen als overal tegen op kijken en vooral bij boos herkende ik veel.

Plan is veranderd lui in de tuin een boekje lezen dan lunchen en dan een uurtje lopen en foto’s maken. IK heb dit ook zo gedaan. Maar in de buurt van die haven is het niet zo bijzonder. ’s Middags bij het zwembad een biertje zitten drinken en een praatje gemaakt met een paar Engelsen die ook aan het fotograferen zijn. Grappig en m’n stembanden weer is gebruikt.

IK zag ineens dat ik van Iris een pakketje krijg dus heb ik gauw mijn mailtje gestuurd over haar spullen. Anders lijkt het net op een reactie op haar actie.

Na het eten nog even wat avond foto’s gemaakt, wat heb ik dit gemist. Nu nog even wat minder biertjes gaan drinken en het komt helemaal goed.

Pilletje innemen en dutten….

Wat vond ik leuk vandaag:
De hele dag heerlijk ik heb genoten.

Woensdag 11 december 2019

Goedemorgen lief dagboek

Het was een prima nacht aan een stuk doorgeslapen en op mijn linker elleboog na totaal geen hinder met wakker worden. Ik denk dat mijn elleboog van de bierblikken sjouwen komt. Ik heb zelfs geen kramp in mijn tenen… heerlijk. Wat me ook verbaast ik heb best ver gelopen op die zachte schoenen dat ik niet sterf van de spierpijn.

Nu even douchen ontbijten in de vreetschuur en dan autotje in ontvangst nemen.
Nou het ontbijt was echt weer uit de oost-duitse gaarkeuken… nee dat is niet zo het is prima eten alleen niet mijn ding.

Na het eten m’n auto in ontvangst genomen prima karretje een Opel Corsa. Jammer dat er geen navigatie in zit maar goed ik heb een telefoon en met m’n selfie stick blijft hij prima voor die display zonder navigatie staan.

Ik heb eerst nog even in m’n boekje ik kan denken wat ik wil of zoiets gelezen en toen kwamen er wolkjes aan… zo jammer. Ik ben toen maar met de Corsa op stap gegaan en de rest van het eiland gaan verkennen. Ik reed op een gegeven moment een vulkaan op, het zijn hier echt geen bergen, daar was de maximum snelheid 90 en dat moet je dan ook rijden van die toeterende Spanjaarden pfff ik weet toch ook niet hier scherp de volgende steile haarspeld bocht is…. maar goed toen moest ik nog zoeken naar de route op m’n telefoon die los door de auto heen slingerde.

Ik heb maanlandschappen gezien het is echt bizar alleen maar lava stenen en echt heel veel en heel uitgestrekt maar super mooi om te zien. Ik moest op een gegeven moment echt enorm naar de toilet en zag zo’n gezellig tentje in El Golfo staan ik heb er heerlijk inktvis met garnalen en champignons gegeten in de kokende olie mmmm heerlijk.

Verder m’n ogen uitgekeken naar alles wat ik onderweg zag echt bizar die vlaktes met lava stenen kilometers achter elkaar.

Gelukkig kwam ik ook een SPAR tegen kon ik gelijk even biertjes halen.

Verder Marja even gebeld en m’n dagboekje ingevuld.

Ik liep natuurlijk weer om 18:00 uur naar de dome om te eten maar ook vandaag ging dat ding om 18:30 pas open. Misschien leer ik ervan om het in te tikken.

Jummie wat heb ik weer lekker gegeten NOT dus. Maar goed je hebt even wat te doen. Ik kijk mensen of eigenlijk tja sommige ik weet het niet vooral die met kinderen zijn gek. Maar goed waarom bij ieder kind stoppen als je zelf al twee van die spruiten hebt.

Na het eten terug naar m’n bungalow nog wat zitten Appen en Marja nog even gebeld. EEN UUR zolang hebben we nog nooit gepraat haha.

Wel een hoop Engelse huwelijken worden op de proef gesteld. Aan de overkant slaande ruzie en ergens op het pad naar de Dome wat het ook al fock fock bonje. ’s Avonds escaleerde het nog ergens en gingen de buren met elkaar ruzie staan maken.. pffff Maar die hier aan de overkant is niet goed bij zijn hoofd.

Pilletje in en dutten…

Wat vond ik leuk vandaag:
De hele dag heb ik genoten..

Donderdag 12 december 2019

Mogguh dagboek,

Wat hebben wij geslapen hé steeds in een keer door heerlijk, ik word ook uitgerust wakker en heb er zin in. Vandaag werd ik voor het eerst wakker van het brrt brrt van WhatsApp. Nou dat is prima.

Jammer genoeg was Fock Fock vanmorgen ook erg vroeg zijn bed uit en stond al vroeg buiten te tetteren misschien mag hij terug naar zijn grot in Engeland vandaag.

Nog even na de lunch in de vreetschuur twee hoofdstukejes gelezen in mijn omprogrameer boekje ik weet nog niet precies wat ik ervan ga vinden maar er zitten wel handige handvatten in. Jammer dat de zon vertrok dus ben ik maar op pad gegaan.

Lekker dagje met mijn Opel Corsa het eiland over gescheurd 210 km en leuk dingen gezien maar het is wel allemaal hetzelfde. Lava stenen en magma troep. Wel die cactussen die om een reden met duizenden bij mekaar staan was wel leuk om te zien. ik denk voor de vruchten. Het is een heel apart eiland. Ik weet niet of ik iemand zal aanraden om hier heen te gaan maar ik vind het geweldig.

Wat mij vandaag heel erg opvalt is dat toch nog steeds m’n kaken op slot zitten en dat doet pijn dit is eigenlijk het enige wat niet is weggegaan sinds ik hier ben.

Jammer dat het nu hard waait en koud begint te worden maar ach het is ook 12 december zal ik dan maar denken. Ik heb vanmiddag ik een tentje croquet gegeten. Ik moest lachen het waren een stuk of 15 baby pikkies op een bord maar wel heel lekker.

Waar ik wel achter ben gekomen mede door mijn boekje wat ik aan het lezen ben is dat ik het fijn vind om alleen te zijn en ik het lekker vind om alleen auto te rijden.
Ik kan de hele dag tegen m’n zelf praten. Ik denk dat ik dat de afgelopen paar jaar teveel gemist heb.Als het strakjes op mijn werk weer niet lekker loopt ga ik ook G schema’s invullen en mijn kwartiertjes rust pakken.

Ik zit nog lekker even buiten maar het waait te hard. IK ga naar binnen de douche in om zo weer lekker te gaan knabbelen in de Dome.

’s Avonds nog even met mijn lieve Marja zitten bellen. Ik merk een beetje aan haar dat het wel wat lang wordt dat ik weg ben. Het gekke ik mis haar best maar ik vind het ook heerlijk om hier alleen een beetje tegen mijn zelf aan te zitten praten.

Tijdens ons telefoon gesprek was ineens de verbinding verbroken en was er ook geen internet meer. Ik heb pil 2 ingenomen en lag om 9 uur te slapen.

Wat vond ik leuk vandaag:
Eigenlijk weer de hele dag en ineens geen internet en telefoon gevolg ouderwets vroeg naar bed.

Vrijdag 13 december 2019

Vrijdag 13 december net als vrijdag 13 september de dag dat onze auto op kenteken gezet is vrijdag 13 september 2013.

Vrijdag 13 september een maand voor de breuk met Iris.

nu inmiddels 2 maanden later. (heel eerlijk ik mis haar wel maar wil haar niet meer)

Ik heb prima geslapen ik werd om ongeveer 7:30 wakker en voel me prima. Ik heb even ingecheckt voor de terugreis morgen vat een beetje was spulletjes in m’n koffer gegooid. Even met Marja zitten tikken en op naar de dome mijn favoriete vreetschuur.

Ik heb een schatting gedaan maar er staat daar ca. 30 meter eten 3x per dag en het is allemaal prima te eten maar zo niet mijn ding.

Na het ontbijtje ben ik mijn boekje gaan uitlezen. Ik zal het nog een keer gaan lezen en dan ook alles invullen dat heb ik nu niet gedaan maar dat komt wel.

Ik ga wel per dag 2 á 3 maal een echt kwartier voor mijn zelf nemen. Misschien blijf ik wel gewoon een dagboek bijhouden maar dan als een verhaal het verhaal van de rest van mijn leven… en hiermee is het eerste kwartier al ingevuld.

Het zonnetje zit wat achter de wolken vandaag. Ik ga mijn spullen bij elkaar zoeken en nog een stukje eiland crossen. Misschien komt de zon nog wie weet.

Lekker een paar uurtjes rond gereden. Een nieuwe uitvinding gedaan namelijk mijn camera op zijn statief gezet voorin de auto en karren maar… Lachen door die woestijn hier. ’s Middags lekker garnaaltjes in de kokende olie gegeten in El Golfo.

’s Middags nog lekker in de zon gezeten nou ja zon… t was wat winderig maar ach geen 4 graden en geen nattigheid. Filmpjes op m’n laptop gekeken.

Ik was in slaap gevallen en Marja belde helaas ik werd weer wakker en ben erna ook nog maar even gaan eten. Die Dome ben ik vanaf. morgen op het vliegveld wel een broodje scoren.Het is leuk geweest het is weer tijd om naar huis te gaan. Ik ga slapen…..

Wat vond ik vandaag het leukst:
Lekker nutteloos rondgereden.

Zaterdag 14 december 2019

Tis half vijf, ik ben al anderhalf uur wakker inclusief slaappil. Ik heb al te veel ingepakt en ben een fles water kwijt.

Ik zit gelijk met het invullen van dit dagboekje maar te luisteren naar de genezende watervallen en dit inclusief gesis in mijn hoofd.

Het was een prima weekje maar ik wil wel weer naar huis…

Na een lange busrit omdat we veel mensen moesten ophalen op heel veel verschillende etablissementen en ik als tweede werd opgehaald heb ik ook nog wat leuke dingen van het eiland gezien.

Natuurlijk ben je op een vliegveld net een soort van kudde die en wordt je ook als zodanig behandeld.

Maar goed het was weer afzien.

Bij de incheck balie kreeg ik de mededing dat ik mijn handbagage maar als ruimbagage moest inchecken omdat er te weinig ruimte was in de bakken boven in het vliegtuig. Omdat mijn laptop, camera, flitser en nog een lens in die tas zitten doe ik dat toch maar niet. De waarde totaal ligt tegen de € 7.000,00 dus dat draag ik liever zelf. Daarnaast heb ik een plaats bij de nooduitgang en daardoor weet ik zeker dat mijn tas bovenin die bakken gaat.

Op naar de noodzakelijke security check.

Omdat ik al mijn dure spullen bij mij heb moet alles mijn tasje uit en wordt ik zoals altijd er tussen uit geplukt voor een drugstest. Ik was benieuwd. Ik werd er ook nog random tussenuit geplukt voor een handbagage check. Ik was wederom benieuwd. Nou het stelde geen zak voor ik kreeg een instructie hoe en waarom. Ik ben met een papiertje aangeraakt en de rand van m’n broek is met het papiertje betast en mijn tas. In het apparaat en groen.

Dit sloeg even nergens op.

Nu een broodje halen… je blijft een soort vee daar op een vliegveld. Een kwartiertje te laat gingen we instappen en alles ging natuurlijk zo langzaam mogelijke en dit bleek wel een rede te hebben. Maar goed in plaats van 11 uur vertrekken zat ik om 11:15 in het vliegtuig.

We vertrokken niet.

Helaas bleek dat het vliegtuig niet kon opstijgen, dit omdat de hoofdstartbaan ineens gesloten was. Bij nader onderzoek en dit is tegenwoordig niet zoveel werk meer kon ik vinden dat er vluchten vanaf 9:25 al vertraagd waren. Dan toch maar liever rondhangen dat vliegveld. We zijn nu om 2 uur pas vertrokken en al die tijd hebben we in het vliegtug gezeten. pfffff

Maar ach ik had aardige mensen dus ik heb me wel vermaakt en de vlucht duurde in plaats van 4:20 uur 3:40 uur en dat is dan wel weer een meevallen.

Mijn rug is inmiddels behoorlijk pijn aan het doen tijdens de landing pfff en bij het uitvouwen als een vlindertje is het helemaal een drama.

Gelukkig stond mijn Marja blij op me te wachten en gauw mijn koffertje gescoord en naar huis. We hebben maar besloten niet naar Purmerend te gaan dat had geen zin meer dan kom je daar om 21:00 uur aan en ik gooi een paar pillen naar binnen en ik slaap.

Rustig op mijn gemak naar huis gereden…

Thuisgekomen een heel blij bekkie van mijn kat Obelix die was zichtbaar opgelucht. Onze zwarte huisrat (ook kat) Asterix was ook wel blij maar zichtbaar op haar manier wat afstandelijk. Wel werd door de beide dames mijn koffer goed besnuffeld.

Uitpakken een paar biertjes en pillen genomen en Marja even een paar filpjes laten zien van mijn race rit door de zwarte wildernis van Lanzarote.

Naar bed en slapen.

Wat vond ik leuk:
Marja weer te zien door het raam bij de koffer bandjes en het blije koppie van mijn poes Obelix

Einde van oefening 1.